expowood_940x788

 

EXPOWOOD ATELIERE 2019

 

DIVERSITATE, DIGITALIZARE ȘI DESIGN

Brașovul, pentru a XIII-a oară tradițional, va fi centrul afacerilor din domeniul industriei lemnului, dar și al consumatorilor îndrăgostiți de ambientul natural al lemnului. Platforma celei de a XVIII-a ediții EXPOWOOD va urmări realizarea unei legături strânse dintre furnizori de tehnologie, proiectanți, producători, profesioniști, ingineri și antreprenori care activează în domeniul prelucrării lemnului și al producției de mobilă.

 

Târg Internațional de Echipamente și Tehnologii Profesionale EXPOWOOD vă invită la interacționare  în cadrul ATELIERELOR tematice care se vor desfășura pe perioada târgului, în aceeași locație și vor avea parte practică și teoretică, deopotrivă focusate pe 5 teme de discuții: finisare, design, ferestre, ecologie și antreprenoriat.

Atelier de finisare

Lumea diversă a mobilei și a finisajelor din lemn se caracterizează prin modele și culori diferite. De aceea, finisarea suprafețelor din lemn este cea mai importantă caracteristică a produsului nu numai pentru aspectul atrăgător care vinde produsul, dar este și cea mai importantă operație cu o valoare adăugată mare.

În cadrul atelierului de finisare, la seminarii vom discuta despre noile trenduri ale suprafețelor 3D cu aspect natural și vom prezenta tehnologia de periere, texturare și colorare a suprafețelor.

Atelier de design

În concepția noului model de business, lanțul procesului tehnologic performant  include designerul ca fiind cea mai importantă verigă a procesului de producție. Astfel, ei, în calitate de contractant al lucrării, antrenează mai multe ateliere din domenii supernișate subcontractându-le.

Idei, forme și noi materiale utilizate în arhitectura spațiului public, al restaurantelor și hotelurilor vor fi temele abordate în cadrul seminarului de design, precum și amenajarea spațiilor de locuire. Proiectare cu ajutorul softwerelor specializate. Producție integrate în rețea și procese personalizate.

Atelier ferestre

Pentru prima oară, focus pe ferestre. Software de proiectare. Prelucrare de înaltă performanță a ferestrelor: rame mai înguste, prelucrare mai simplă pe CNC, lipirea ușoară a sticlei și fixarea de calitate cu șuruburi. Tendințele actuale: mai multă lumină, izolație fonică și termică performantă și cadre din aluminiu versus lemn.

Atelier ECO

Inovații și bune practici pentru reducerea poluării cu rumeguș și alte deșeuri lemnoase. Tehnologii pentru valorificarea energetică a deșeurilor provenite din prelucrarea lemnului sau a biomasei forestiere. Implementarea de noi tehnologii și oportunități de colaborare dintre silvicultori și autoritățile locale/regionale.

Atelier antreprenorial

Noii antreprenori pe calea afacerilor competitive, care au avut curaj să viseze, au căutat surse de finanțare pentru a realiza proiectul în care au încredere de reușită. Studii de caz ale câștigătorilor de proiecte înscrise în Start up nation obținând astfel și mentorat din partea întreprinzătorilor cu experiență. Oportunități de afaceri.

Locația evenimentului, Centrul de Evenimente Lux Divina, pentru a IV-a oară va fi platforma gazdă și oferă următoarele facilităț: suprafață de expunere interioară de 2000 mp și exterioară 2000 mp; 7 săli de evenimente/conferințe de diferite capacitate dotate cu instalații tehnice; 2 hoteluri pentru cazare și 2 restaurante.

Zilele de 11-12-13 aprilie vor fi cele mai active zile ale breslei lemnarilor din primăvară. Marcați în agendă și urmăriți informațiile pe site-ul www.expowood.ro